1. >Nyheter
  2. >Maissuppe med sopp, ristet brød og skyr

Maissuppe med sopp, ristet brød og skyr

Lett
2 personer
50 min.
Ingredienser
til 2 personer
2 bokser Bonduelle mais (2 x 140 g drenert vekt)

400 g poteter

1 løk, ca. 50 g

2 fedd hvitløk

2 ss. olivenolje

1 buljongterning, grønn

1 liter vann

250 g sopp, villsjampinjong

4 timian-kvister, hakket

4 skiver brød, ristet

Skyr

Brønnkarse

Salt og sort pepper
Ingredienser til 2 personer
2 bokser Bonduelle mais (2 x 140 g drenert vekt)

400 g poteter

1 løk, ca. 50 g

2 fedd hvitløk

2 ss. olivenolje

1 buljongterning, grønn

1 liter vann

250 g sopp, villsjampinjong

4 timian-kvister, hakket

4 skiver brød, ristet

Skyr

Brønnkarse

Salt og sort pepper
  1. Trinn 1
    Skrell poteten og skjær dem i mindre stykker.
  2. Trinn 2
    Kutt løken og hvitløken fint, og stek i en stor gryte sammen med potetene.
  3. Trinn 3
    Tilsett buljongterning og vann, og kok i 30 minutter til potetene er møre.
  4. Trinn 4
    Tilsett mais og bland godt sammen. Tilsett salt og pepper for smak.
  5. Trinn 5
    Rens soppene, skjær dem i skiver, rist dem av i olje med timian, og krydre med salt og pepper.
  6. Trinn 6
    Anrett den varme suppen i små varme suppeboller med 1 stykke ristet brød med sopp og ekstra mais, brønnkarse og skyr.
Tips:
Suppen kan også lages med hvite bønner, kikerter og linser.