1. >Oppskrifter
  2. >Chili con carne med svarte bønner

Chili con carne med svarte bønner

Middels
4 personer
20 min.
Ingredienser
til 4 personer
4 bokser Bonduelle Tex Mex sorte bønner (520 g drenet vekt)

2 løk

Olje

400 g hakket oksekjøtt 10 %

½ rød mild chili

1 ½ ts spisskummen

¼ ts kanel

2 bokser flådde cherrytomater

3 ss tomatkonsentrat

25 g mørk sjokolade 80 %

Salt og pepper

Topping:

2 dl creme fraiche 18 %

1 dl koriander- og mynteblader

1 liten rød løk

½ mild rød chili
Ingredienser til 4 personer
4 bokser Bonduelle Tex Mex sorte bønner (520 g drenet vekt)

2 løk

Olje

400 g hakket oksekjøtt 10 %

½ rød mild chili

1 ½ ts spisskummen

¼ ts kanel

2 bokser flådde cherrytomater

3 ss tomatkonsentrat

25 g mørk sjokolade 80 %

Salt og pepper

Topping:

2 dl creme fraiche 18 %

1 dl koriander- og mynteblader

1 liten rød løk

½ mild rød chili
  1. Trinn 1
    Skyll bønnene i en sikt og la det dryppe av.
  2. Trinn 2
    Hakk løk og surr med kjøtt til det er brunet.
  3. Trinn 3
    Ha i krydder og begge tomattyper i en gryte og la det surre i 5 minutter.
  4. Trinn 4
    Tilføy sjokolade og bønner i gryten og la dem bli gjennomvarme.
  5. Trinn 5
    Smak til med salt og pepper.
  6. Trinn 6
    Server i skål med creme fraiche, urter og litt hakket rød løk og chili.
Tips:
Chili sin carne, det vil si uten kjøtt, smaker også veldig godt. Her er det lurt å servere chilien med ris. Bønner og ris komplimenterer nemlig hverandre slik at vi kan utnytte proteinene bedre.
Trenger du mer inspirasjon?
LettMiddelsVanskelig
< 15 min.15 - 45 min.45 min. og +
Legende