Mais med chili på små tortillalumper med avokadomos, kylling og rødløk
Lett
4 personer
25 min.
Ingredienser
til 4 personer
2 bokser Bonduelle chilimais (drenert vekt 165 g x 2)
2 kyllingbryst, ca. 200 g
1–2 ts. paprika
2 ts. oregano
1 ss. olje
2 avokadoer, modne
1 ss. limejuice
1 rødløk, ca. 50 g
1/4 bunt koriander
3–4 maistortillaer
Salt
Svart pepper
Ingredienser til 4 personer
2 bokser Bonduelle chilimais (drenert vekt 165 g x 2)
2 kyllingbryst, ca. 200 g
1–2 ts. paprika
2 ts. oregano
1 ss. olje
2 avokadoer, modne
1 ss. limejuice
1 rødløk, ca. 50 g
1/4 bunt koriander
3–4 maistortillaer
Salt
Svart pepper
Trinn 1
Bland kylling i paprika, oregano, salt og pepper.
Trinn 2
Stek kjøttet i en varm panne i ca. 2–3 minutter på hver side. La kjøttet avkjøles litt og riv deretter i strimler.
Trinn 3
Mos avokadoen med en gaffel med limejuice, tilsett salt og pepper for smak.
Trinn 4
Kutt rødløken fint og hakk korianderen grovt.
Trinn 5
Skjær tortillabrødet ut med et glass eller en Bonduelle-boks til små tortillaer på ca. 5 cm i diameter. Legg dem på en bakeplate med bakepapir og bak ved 200 grader i en forvarmet ovn i ca. 2–3 minutter til de er gyldne og sprøe.
Trinn 6
Legg tortillaene på en tallerken og smør dem med avokadomos. Fordel deretter kylling og mais, og anrett med løk og koriander.
Trinn 7
Serveres med lime.
Tips:
Kan greit lages med okse og svin eller i store tacoskjell.