\n
Kontakt oss
Oppskrifter
Forretter & supper
Hovedretter
Småretter & snacks
tilbehør
Salater
Søte retter & bakst
Produkter
Mais
Belgfrukter
BØNNER I SAUS
Tex Mex
GRØNNE GRØNNSAKER
Mini packs
#PLANTPOWER
Siden 1853
Alle artikler
Vår historie
Vårt engasjement
Hermetikk & innovasjoner
Fra marken til bordet
Nyheter
>
Oppskrifter
>
Grillet oksebiff med linsesmør
<
Oppskrifter
You must accept Youtube cookies to see this video
Accept cookies
Grillet oksebiff med linsesmør
skriv ut oppskrift
Lett
4 personer
90 min.
Ingredienser
til 4 personer
800 g oksekjøtt
8 timian-kvister
10 fedd hvitløk
1 løk
2 ss olivenolje
Grønn salat
Linsesmør:
1 boks
Bonduelle
linser (drenert vekt 265 g)
2 sjalottløker
4 fedd hvitløk
¼ bunt timian
1 ss olivenolje
1,5 dl rødvin
250 g smør
Salt og pepper
Ingredienser til 4 personer
800 g oksekjøtt
8 timian-kvister
10 fedd hvitløk
1 løk
2 ss olivenolje
Grønn salat
Linsesmør:
1 boks
Bonduelle
linser (drenert vekt 265 g)
2 sjalottløker
4 fedd hvitløk
¼ bunt timian
1 ss olivenolje
1,5 dl rødvin
250 g smør
Salt og pepper
Trinn 1
Stek finhakket løk, hvitløk og timian i en panne med 1 ss olivenolje uten at den farges.
Trinn 2
Tilsett rødvin, kok den helt, rør med mykt smør og linser, krydre med salt og pepper.
Trinn 3
Rør smøret sammen som en pølse i et stykke bakepapir, og legg det til avkjøling i minst 1 time.
Trinn 4
Bland hakket timian og 1 ss. olivenolje i kjøttet, form som steiker og krydre godt med salt og pepper.
Trinn 5
Stek i en varm grillpanne i ca. 2–3 minutter på hver side, og anret med linsesmør og grønn salat.
Tips:
Smøret er flott for alt slags kjøtt fra grillen, bakt potet, grønnsaker og ikke minst brød.
Trenger du mer inspirasjon?
Lett
Middels
Vanskelig
< 15 min.
15 - 45 min.
45 min. og +
Legende
▶
Salat med linser rørt med grov sennep, g...
Se oppskriften
Soppsalat med linser, urter og geitost
Se oppskriften
Harira suppe med linser og kikerter
Se oppskriften
Se flere oppskrifter
Se også:
Chili beans - 430 g
Røde kidneybønner - 160 g
Kikerter - 150 g
Mais - 3 x 150 g