1. >Oppskrifter
  2. >Harira suppe med linser og kikerter

Harira suppe med linser og kikerter

Lett
4 personer
75 min.
Ingredienser
til 4 personer
250 g oksebog i små biter

Olje

1 løk

3 fedd hvitøk

1 l vann

2 buljongterninger (okse)

2 stilker bladselleri

2 ss tomatkonsentrat

1 dl hakket bredbladet persille

1/2 dl hakket fersk koriander

1 boks Bonduelle linser (drenert vekt 265 g)

1 boks Bonduelle kikerter (drenert vekt 265 g)

Salt og pepper

Pynt: Dadler og sitronbåter
Ingredienser til 4 personer
250 g oksebog i små biter

Olje

1 løk

3 fedd hvitøk

1 l vann

2 buljongterninger (okse)

2 stilker bladselleri

2 ss tomatkonsentrat

1 dl hakket bredbladet persille

1/2 dl hakket fersk koriander

1 boks Bonduelle linser (drenert vekt 265 g)

1 boks Bonduelle kikerter (drenert vekt 265 g)

Salt og pepper

Pynt: Dadler og sitronbåter
  1. Trinn 1
    Stek kjøttet i en gryte med olje.
  2. Trinn 2
    Hakk løk og hvitløk og stek med kjøttet.
  3. Trinn 3
    Ha på vannet, kok opp og fjern skummet.
  4. Trinn 4
    Tilsett buljongterninger og kuttet bladselleri.
  5. Trinn 5
    La retten steke med lokk på til kjøttet er mørt.
  6. Trinn 6
    Sjekk retten etter ca. 1 time.
  7. Trinn 7
    Ha i urter, linser og kikerter og kok opp suppen.
  8. Trinn 8
    Smak til med salt og pepper og server med sitronbåter og dadler som i Marokko.
Tips:
Suppen er også god, hvis man blender den.
Trenger du mer inspirasjon?
LettMiddelsVanskelig
< 15 min.15 - 45 min.45 min. og +
Legende