Harira suppe med linser og kikerter
Lett
4 personer
75 min.
Ingredienser
til 4 personer
250 g oksebog i små biter
Olje
1 løk
3 fedd hvitøk
1 l vann
2 buljongterninger (okse)
2 stilker bladselleri
2 ss tomatkonsentrat
1 dl hakket bredbladet persille
1/2 dl hakket fersk koriander
1 boks Bonduelle linser (drenert vekt 265 g)
1 boks Bonduelle kikerter (drenert vekt 265 g)
Salt og pepper
Pynt: Dadler og sitronbåter
Olje
1 løk
3 fedd hvitøk
1 l vann
2 buljongterninger (okse)
2 stilker bladselleri
2 ss tomatkonsentrat
1 dl hakket bredbladet persille
1/2 dl hakket fersk koriander
1 boks Bonduelle linser (drenert vekt 265 g)
1 boks Bonduelle kikerter (drenert vekt 265 g)
Salt og pepper
Pynt: Dadler og sitronbåter
Ingredienser til 4 personer
250 g oksebog i små biter
Olje
1 løk
3 fedd hvitøk
1 l vann
2 buljongterninger (okse)
2 stilker bladselleri
2 ss tomatkonsentrat
1 dl hakket bredbladet persille
1/2 dl hakket fersk koriander
1 boks Bonduelle linser (drenert vekt 265 g)
1 boks Bonduelle kikerter (drenert vekt 265 g)
Salt og pepper
Pynt: Dadler og sitronbåter
Olje
1 løk
3 fedd hvitøk
1 l vann
2 buljongterninger (okse)
2 stilker bladselleri
2 ss tomatkonsentrat
1 dl hakket bredbladet persille
1/2 dl hakket fersk koriander
1 boks Bonduelle linser (drenert vekt 265 g)
1 boks Bonduelle kikerter (drenert vekt 265 g)
Salt og pepper
Pynt: Dadler og sitronbåter
- Trinn 1Stek kjøttet i en gryte med olje.
- Trinn 2Hakk løk og hvitløk og stek med kjøttet.
- Trinn 3Ha på vannet, kok opp og fjern skummet.
- Trinn 4Tilsett buljongterninger og kuttet bladselleri.
- Trinn 5La retten steke med lokk på til kjøttet er mørt.
- Trinn 6Sjekk retten etter ca. 1 time.
- Trinn 7Ha i urter, linser og kikerter og kok opp suppen.
- Trinn 8Smak til med salt og pepper og server med sitronbåter og dadler som i Marokko.
Tips:
Suppen er også god, hvis man blender den.
Se også: