\n
Kontakt oss
Oppskrifter
Forretter & supper
Hovedretter
Småretter & snacks
tilbehør
Salater
Søte retter & bakst
Produkter
Mais
Belgfrukter
BØNNER I SAUS
Tex Mex
GRØNNE GRØNNSAKER
Mini packs
#PLANTPOWER
Siden 1853
Alle artikler
Vår historie
Vårt engasjement
Hermetikk & innovasjoner
Fra marken til bordet
Nyheter
>
Oppskrifter
>
Harira suppe med linser og kikerter
<
Oppskrifter
You must accept Youtube cookies to see this video
Accept cookies
Harira suppe med linser og kikerter
skriv ut oppskrift
Lett
4 personer
75 min.
Ingredienser
til 4 personer
250 g oksebog i små biter
Olje
1 løk
3 fedd hvitøk
1 l vann
2 buljongterninger (okse)
2 stilker bladselleri
2 ss tomatkonsentrat
1 dl hakket bredbladet persille
1/2 dl hakket fersk koriander
1 boks
Bonduelle
linser (drenert vekt 265 g)
1 boks
Bonduelle
kikerter (drenert vekt 265 g)
Salt og pepper
Pynt: Dadler og sitronbåter
Ingredienser til 4 personer
250 g oksebog i små biter
Olje
1 løk
3 fedd hvitøk
1 l vann
2 buljongterninger (okse)
2 stilker bladselleri
2 ss tomatkonsentrat
1 dl hakket bredbladet persille
1/2 dl hakket fersk koriander
1 boks
Bonduelle
linser (drenert vekt 265 g)
1 boks
Bonduelle
kikerter (drenert vekt 265 g)
Salt og pepper
Pynt: Dadler og sitronbåter
Trinn 1
Stek kjøttet i en gryte med olje.
Trinn 2
Hakk løk og hvitløk og stek med kjøttet.
Trinn 3
Ha på vannet, kok opp og fjern skummet.
Trinn 4
Tilsett buljongterninger og kuttet bladselleri.
Trinn 5
La retten steke med lokk på til kjøttet er mørt.
Trinn 6
Sjekk retten etter ca. 1 time.
Trinn 7
Ha i urter, linser og kikerter og kok opp suppen.
Trinn 8
Smak til med salt og pepper og server med sitronbåter og dadler som i Marokko.
Tips:
Suppen er også god, hvis man blender den.
Trenger du mer inspirasjon?
Lett
Middels
Vanskelig
< 15 min.
15 - 45 min.
45 min. og +
Legende
▶
Tortillapizza med kikerter, halloumiost,...
Se oppskriften
Grillede pølser med bønnebrød og urtedip...
Se oppskriften
Pasta med tomat og kikerter
Se oppskriften
Se flere oppskrifter
Se også:
Kikerter - 150 g
Chili beans - 430 g
Røde kidneybønner - 160 g
Mais - 3 x 150 g