Grov maispuré med kikerter, chipotle-chili og krydderurter
Lett
4 personer
15 min.
Ingredienser
til 4 personer
2 bokser Bonduelle mais (2 x 140 g drenert vekt)
1 boks Bonduelle kikerter (265 g drenert vekt)
1 fedd hvitløk
1 løk, ca. 50 g
2 ss oregano, fersk
2 ss olivenolje
1 rød chili / chipotle / røkt chili i kraft
2 dl cremefraiche 18 %
½ bunt koriander
Salt
Svart pepper
Brød
1 boks Bonduelle kikerter (265 g drenert vekt)
1 fedd hvitløk
1 løk, ca. 50 g
2 ss oregano, fersk
2 ss olivenolje
1 rød chili / chipotle / røkt chili i kraft
2 dl cremefraiche 18 %
½ bunt koriander
Salt
Svart pepper
Brød
Ingredienser til 4 personer
2 bokser Bonduelle mais (2 x 140 g drenert vekt)
1 boks Bonduelle kikerter (265 g drenert vekt)
1 fedd hvitløk
1 løk, ca. 50 g
2 ss oregano, fersk
2 ss olivenolje
1 rød chili / chipotle / røkt chili i kraft
2 dl cremefraiche 18 %
½ bunt koriander
Salt
Svart pepper
Brød
1 boks Bonduelle kikerter (265 g drenert vekt)
1 fedd hvitløk
1 løk, ca. 50 g
2 ss oregano, fersk
2 ss olivenolje
1 rød chili / chipotle / røkt chili i kraft
2 dl cremefraiche 18 %
½ bunt koriander
Salt
Svart pepper
Brød
- Trinn 1Kutt løk, hvitløk og oregano fint.
- Trinn 2Stek det i en liten gryte med olivenolje i ca. 2 minutter, uten at det får farge.
- Trinn 3Tilsett korn og kikerter, bland det til en grov puré og la det småkoke i 5 minutter.
- Trinn 4Tilsett grovhakkede chipotle-chili, koriander og cremefraiche, og tilsett salt og pepper for smak.
- Trinn 5Krydret maispure i en liten bolle med ristet brød.
Tips:
Kan også brukes som pålegg på tortillabrodd bakt i ovn med cheddarost.
Se også: