1. >Oppskrifter
  2. >Mais og røde nyrebønner i tacoskall med sprø ribbeinssteik og ananas-salsa

Mais og røde nyrebønner i tacoskall med sprø ribbeinssteik og ananas-salsa

Middels
4 personer
25 min.
Ingredienser
til 4 personer
2 bokser Bonduelle mais og røde nyrebønner (drenert vekt 140 g x 2)

2 dl cremefraiche, 18 %

1/4 bunt koriander

400 g stekt ribbeinssteik/kamsteik

8–12 tacoskjell



Salsa:

150 g ananas

3 vårløker

1/2 rød chili

1 lime, usprayet – juice og fint revet skall, hvorav

20 g syltede grønne jalapeños

1 ss. væske fra jalapeños-kraften

1 ss. melis

Salt og sort pepper
Ingredienser til 4 personer
2 bokser Bonduelle mais og røde nyrebønner (drenert vekt 140 g x 2)

2 dl cremefraiche, 18 %

1/4 bunt koriander

400 g stekt ribbeinssteik/kamsteik

8–12 tacoskjell



Salsa:

150 g ananas

3 vårløker

1/2 rød chili

1 lime, usprayet – juice og fint revet skall, hvorav

20 g syltede grønne jalapeños

1 ss. væske fra jalapeños-kraften

1 ss. melis

Salt og sort pepper
  1. Trinn 1
    Skjær ananasen i små terninger, og kutt vårløken og chiliene fint.
  2. Trinn 2
    Riv av skallet på limen, bruk den fine siden av rivjernet og press saften.
  3. Trinn 3
    Hakk jalapenoen fint og bland den med resten av salsaingrediensene. Tilsett salt og pepper for smak.
  4. Trinn 4
    Tilsett mais og bønner i en sikt og la alt vann dryppe av. Hakk korianderen grovt og bland den sammen med cremefraiche, mais og bønner. Tilsett salt og pepper for smak.
  5. Trinn 5
    Fordel mais / røde nyrebønner i tacoskjell, skjær
kjøttet i rette biter og fordel dem i tacoskjellene.
  6. Trinn 6
    Anrett takokjellene på et fat eller i små skåler.
  7. Trinn 7
    Server med ananas-salsa og dryss litt ekstra koriander.
Tips:
Du kan erstatte koriander med basilikum, og lage det med kylling og oksekjøtt.
Trenger du mer inspirasjon?
LettMiddelsVanskelig
< 15 min.15 - 45 min.45 min. og +
Legende