Mais og røde nyrebønner i tacoskall med sprø ribbeinssteik og ananas-salsa
Middels
4 personer
25 min.
Ingredienser
til 4 personer
2 bokser Bonduelle mais og røde nyrebønner (drenert vekt 140 g x 2)
2 dl cremefraiche, 18 %
1/4 bunt koriander
400 g stekt ribbeinssteik/kamsteik
8–12 tacoskjell
Salsa:
150 g ananas
3 vårløker
1/2 rød chili
1 lime, usprayet – juice og fint revet skall, hvorav
20 g syltede grønne jalapeños
1 ss. væske fra jalapeños-kraften
1 ss. melis
Salt og sort pepper
Ingredienser til 4 personer
2 bokser Bonduelle mais og røde nyrebønner (drenert vekt 140 g x 2)
2 dl cremefraiche, 18 %
1/4 bunt koriander
400 g stekt ribbeinssteik/kamsteik
8–12 tacoskjell
Salsa:
150 g ananas
3 vårløker
1/2 rød chili
1 lime, usprayet – juice og fint revet skall, hvorav
20 g syltede grønne jalapeños
1 ss. væske fra jalapeños-kraften
1 ss. melis
Salt og sort pepper
Trinn 1
Skjær ananasen i små terninger, og kutt vårløken og chiliene fint.
Trinn 2
Riv av skallet på limen, bruk den fine siden av rivjernet og press saften.
Trinn 3
Hakk jalapenoen fint og bland den med resten av salsaingrediensene. Tilsett salt og pepper for smak.
Trinn 4
Tilsett mais og bønner i en sikt og la alt vann dryppe av. Hakk korianderen grovt og bland den sammen med cremefraiche, mais og bønner. Tilsett salt og pepper for smak.
Trinn 5
Fordel mais / røde nyrebønner i tacoskjell, skjær kjøttet i rette biter og fordel dem i tacoskjellene.
Trinn 6
Anrett takokjellene på et fat eller i små skåler.
Trinn 7
Server med ananas-salsa og dryss litt ekstra koriander.
Tips:
Du kan erstatte koriander med basilikum, og lage det med kylling og oksekjøtt.