Braisert oksebog med kidneybønner og rotfrukter
Middels
4 personer
120 min.
Ingredienser
til 4 personer
600 g oksebog i terninger
Olje
Salt og pepper
2-3 dl vann
1 dl øl
1 dl kremfløte
2 ss soyasaus
2 stilker timian
4 gule beter skåret i store terninger
4 persillerøtter skåret i store terninger
2 bokser Bonduelle kidneybønner (drenert vekt 500 g)
Gremolata:
1 dl grovhakket bredbladet persille
1 fedd hakket hvitløk
Revet skall av ½ økologisk sitron
Olje
Salt og pepper
2-3 dl vann
1 dl øl
1 dl kremfløte
2 ss soyasaus
2 stilker timian
4 gule beter skåret i store terninger
4 persillerøtter skåret i store terninger
2 bokser Bonduelle kidneybønner (drenert vekt 500 g)
Gremolata:
1 dl grovhakket bredbladet persille
1 fedd hakket hvitløk
Revet skall av ½ økologisk sitron
Ingredienser til 4 personer
600 g oksebog i terninger
Olje
Salt og pepper
2-3 dl vann
1 dl øl
1 dl kremfløte
2 ss soyasaus
2 stilker timian
4 gule beter skåret i store terninger
4 persillerøtter skåret i store terninger
2 bokser Bonduelle kidneybønner (drenert vekt 500 g)
Gremolata:
1 dl grovhakket bredbladet persille
1 fedd hakket hvitløk
Revet skall av ½ økologisk sitron
Olje
Salt og pepper
2-3 dl vann
1 dl øl
1 dl kremfløte
2 ss soyasaus
2 stilker timian
4 gule beter skåret i store terninger
4 persillerøtter skåret i store terninger
2 bokser Bonduelle kidneybønner (drenert vekt 500 g)
Gremolata:
1 dl grovhakket bredbladet persille
1 fedd hakket hvitløk
Revet skall av ½ økologisk sitron
- Trinn 1Stek kjøttet i en gryte med olje. Krydre med salt og ha på vann. La kjøttet koke opp og fjern skummet.
- Trinn 2Kom øl, kremfløte, soyasaus og timian i gryten og legg på lokk. La retten småkoke i 1 time.
- Trinn 3Ha vaskede gule beter og persillerøtter i gryten og la retten småkoke i ytterligere 30-45 minutter.
- Trinn 4La kidneybønnene dryppe av og ha i gryten. La bønnene småkoke i 5 minutter.
- Trinn 5Smak til retten med salt og pepper og server med gremolata.
Se også: