1. >Oppskrifter
  2. >Braisert oksebog med kidneybønner og rotfrukter

Braisert oksebog med kidneybønner og rotfrukter

Middels
4 personer
120 min.
Ingredienser
til 4 personer
600 g oksebog i terninger

Olje

Salt og pepper

2-3 dl vann

1 dl øl

1 dl kremfløte

2 ss soyasaus

2 stilker timian

4 gule beter skåret i store terninger

4 persillerøtter skåret i store terninger

2 bokser Bonduelle kidneybønner (drenert vekt 500 g)

Gremolata:

1 dl grovhakket bredbladet persille

1 fedd hakket hvitløk

Revet skall av ½ økologisk sitron
Ingredienser til 4 personer
600 g oksebog i terninger

Olje

Salt og pepper

2-3 dl vann

1 dl øl

1 dl kremfløte

2 ss soyasaus

2 stilker timian

4 gule beter skåret i store terninger

4 persillerøtter skåret i store terninger

2 bokser Bonduelle kidneybønner (drenert vekt 500 g)

Gremolata:

1 dl grovhakket bredbladet persille

1 fedd hakket hvitløk

Revet skall av ½ økologisk sitron
  1. Trinn 1
    Stek kjøttet i en gryte med olje. Krydre med salt og ha på vann. La kjøttet koke opp og fjern skummet.
  2. Trinn 2
    Kom øl, kremfløte, soyasaus og timian i gryten og legg på lokk. La retten småkoke i 1 time.
  3. Trinn 3
    Ha vaskede gule beter og persillerøtter i gryten og la retten småkoke i ytterligere 30-45 minutter.
  4. Trinn 4
    La kidneybønnene dryppe av og ha i gryten. La bønnene småkoke i 5 minutter.
  5. Trinn 5
    Smak til retten med salt og pepper og server med gremolata.
Trenger du mer inspirasjon?
LettMiddelsVanskelig
< 15 min.15 - 45 min.45 min. og +
Legende