Kikertetzatziki med agurk, urter, sitron og grillet kylling
Lett
4 personer
20 min.
Ingredienser
til 4 personer
4 stk. kyllingbryst
2 ss olivenolje
1 ss tørket oregano
Tzatziki:
1 boks Bonduelle kikerter (265 g drenert vekt)
1 agurk
1 rødløk, ca. 50 g, ¼ bunt dill
4 peppermynte-stilker
1–2 fedd hvitløk
1 sitron, usprayet
3 dl yoghurt/gresk
Salt og sort pepper
2 ss olivenolje
1 ss tørket oregano
Tzatziki:
1 boks Bonduelle kikerter (265 g drenert vekt)
1 agurk
1 rødløk, ca. 50 g, ¼ bunt dill
4 peppermynte-stilker
1–2 fedd hvitløk
1 sitron, usprayet
3 dl yoghurt/gresk
Salt og sort pepper
Ingredienser til 4 personer
4 stk. kyllingbryst
2 ss olivenolje
1 ss tørket oregano
Tzatziki:
1 boks Bonduelle kikerter (265 g drenert vekt)
1 agurk
1 rødløk, ca. 50 g, ¼ bunt dill
4 peppermynte-stilker
1–2 fedd hvitløk
1 sitron, usprayet
3 dl yoghurt/gresk
Salt og sort pepper
2 ss olivenolje
1 ss tørket oregano
Tzatziki:
1 boks Bonduelle kikerter (265 g drenert vekt)
1 agurk
1 rødløk, ca. 50 g, ¼ bunt dill
4 peppermynte-stilker
1–2 fedd hvitløk
1 sitron, usprayet
3 dl yoghurt/gresk
Salt og sort pepper
- Trinn 1Flekk agurken på langs, skrap den fri for kjerner med en teskje og kutt den i små stykker.
- Trinn 2Hakk rødløk, dill og mynte veldig fint og riv hvitløken på den fine siden av rivjernet.
- Trinn 3Riv citronen på den fine siden av rivjernet og klem saften fra den, og rør den med yoghurt og resten av tzatzikien. Tilsett salt og pepper for smak.
- Trinn 4Bank kyllingebryst flate mellom 2 stykker plast, bland dem i olje, oregano, salt og pepper.
- Trinn 5Grill kyllingen på en varm grill i ca. 1–2 minutter på hver side.
- Trinn 6Anrett kyllingen med kikerttzatziki, kan reti serveres med brød eller grønn salat.
Tips:
Kan lages med røde nyrebønner og svartøyde bønner.
Se også: