1. >Oppskrifter
  2. >Kikertetzatziki med agurk, urter, sitron og grillet kylling

Kikertetzatziki med agurk, urter, sitron og grillet kylling

Lett
4 personer
20 min.
Ingredienser
til 4 personer
4 stk. kyllingbryst

2 ss olivenolje

1 ss tørket oregano

Tzatziki:

1 boks Bonduelle kikerter (265 g drenert vekt)

1 agurk

1 rødløk, ca. 50 g, ¼ bunt dill

4 peppermynte-stilker

1–2 fedd hvitløk

1 sitron, usprayet

3 dl yoghurt/gresk

Salt og sort pepper
Ingredienser til 4 personer
4 stk. kyllingbryst

2 ss olivenolje

1 ss tørket oregano

Tzatziki:

1 boks Bonduelle kikerter (265 g drenert vekt)

1 agurk

1 rødløk, ca. 50 g, ¼ bunt dill

4 peppermynte-stilker

1–2 fedd hvitløk

1 sitron, usprayet

3 dl yoghurt/gresk

Salt og sort pepper
  1. Trinn 1
    Flekk agurken på langs, skrap den fri for kjerner med en teskje og kutt den i små stykker.
  2. Trinn 2
    Hakk rødløk, dill og mynte veldig fint og riv hvitløken på den fine siden av rivjernet.
  3. Trinn 3
    Riv citronen på den fine siden av rivjernet og klem saften fra den, og rør den med yoghurt og resten av tzatzikien. Tilsett salt og pepper for smak.
  4. Trinn 4
    Bank kyllingebryst flate mellom 2 stykker plast, bland dem i olje, oregano, salt og pepper.
  5. Trinn 5
    Grill kyllingen på en varm grill i ca. 1–2 minutter på hver side.
  6. Trinn 6
    Anrett kyllingen med kikerttzatziki, kan reti serveres med brød eller grønn salat.
Tips:
Kan lages med røde nyrebønner og svartøyde bønner.
Trenger du mer inspirasjon?
LettMiddelsVanskelig
< 15 min.15 - 45 min.45 min. og +
Legende