\n
Kontakt oss
Oppskrifter
Forretter & supper
Hovedretter
Småretter & snacks
tilbehør
Salater
Søte retter & bakst
Produkter
Mais
Belgfrukter
BØNNER I SAUS
Tex Mex
GRØNNE GRØNNSAKER
Mini packs
#PLANTPOWER
Siden 1853
Alle artikler
Vår historie
Vårt engasjement
Hermetikk & innovasjoner
Fra marken til bordet
Nyheter
>
Oppskrifter
>
Kikertetzatziki med agurk, urter, sitron og grillet kylling
<
Oppskrifter
You must accept Youtube cookies to see this video
Accept cookies
Kikertetzatziki med agurk, urter, sitron og grillet kylling
skriv ut oppskrift
Lett
4 personer
20 min.
Ingredienser
til 4 personer
4 stk. kyllingbryst
2 ss olivenolje
1 ss tørket oregano
Tzatziki:
1 boks
Bonduelle
kikerter (265 g drenert vekt)
1 agurk
1 rødløk, ca. 50 g, ¼ bunt dill
4 peppermynte-stilker
1–2 fedd hvitløk
1 sitron, usprayet
3 dl yoghurt/gresk
Salt og sort pepper
Ingredienser til 4 personer
4 stk. kyllingbryst
2 ss olivenolje
1 ss tørket oregano
Tzatziki:
1 boks
Bonduelle
kikerter (265 g drenert vekt)
1 agurk
1 rødløk, ca. 50 g, ¼ bunt dill
4 peppermynte-stilker
1–2 fedd hvitløk
1 sitron, usprayet
3 dl yoghurt/gresk
Salt og sort pepper
Trinn 1
Flekk agurken på langs, skrap den fri for kjerner med en teskje og kutt den i små stykker.
Trinn 2
Hakk rødløk, dill og mynte veldig fint og riv hvitløken på den fine siden av rivjernet.
Trinn 3
Riv citronen på den fine siden av rivjernet og klem saften fra den, og rør den med yoghurt og resten av tzatzikien. Tilsett salt og pepper for smak.
Trinn 4
Bank kyllingebryst flate mellom 2 stykker plast, bland dem i olje, oregano, salt og pepper.
Trinn 5
Grill kyllingen på en varm grill i ca. 1–2 minutter på hver side.
Trinn 6
Anrett kyllingen med kikerttzatziki, kan reti serveres med brød eller grønn salat.
Tips:
Kan lages med røde nyrebønner og svartøyde bønner.
Trenger du mer inspirasjon?
Lett
Middels
Vanskelig
< 15 min.
15 - 45 min.
45 min. og +
Legende
▶
Kikert- og hasselnøttzaatar, yoghurt og ...
Se oppskriften
Pasta med tomat og kikerter
Se oppskriften
Kikertsalat med rødløk, pestofløte og br...
Se oppskriften
Se flere oppskrifter
Se også:
Kikerter - 150 g
Chili beans - 430 g
Røde kidneybønner - 160 g
Mais - 3 x 150 g