Salat med linser rørt med grov sennep, grillet vårløk og råe rødbeter
Lett
4 personer
20 min.
Ingredienser
til 4 personer
1–2 boks(er) Bonduelle linser (265 g drenert vekt)
12 vårløker
1 ss olivenolje
200 g rødbeter, gul eller rød
1 ss sitronjuice
2 ss grov sennep
¼ bunt gressløk
Salt
Svart pepper
Evt. røkt paprika
12 vårløker
1 ss olivenolje
200 g rødbeter, gul eller rød
1 ss sitronjuice
2 ss grov sennep
¼ bunt gressløk
Salt
Svart pepper
Evt. røkt paprika
Ingredienser til 4 personer
1–2 boks(er) Bonduelle linser (265 g drenert vekt)
12 vårløker
1 ss olivenolje
200 g rødbeter, gul eller rød
1 ss sitronjuice
2 ss grov sennep
¼ bunt gressløk
Salt
Svart pepper
Evt. røkt paprika
12 vårløker
1 ss olivenolje
200 g rødbeter, gul eller rød
1 ss sitronjuice
2 ss grov sennep
¼ bunt gressløk
Salt
Svart pepper
Evt. røkt paprika
- Trinn 1Rens vårløkene og bland dem i olivenolje, salt og sort pepper.
- Trinn 2Grill løkene hardt på grillen eller i en grillpanne.
- Trinn 3Skrell de rå rødbetene og kutt dem meget fint i skiver på mandolin, marinér dem med sitronjuice, salt og pepper.
- Trinn 4Bland linsene med sennep, og tilsett salt og pepper for smak.
- Trinn 5Kutt gressløken fint og bland den inn.
- Trinn 6Legg rødbetskivene på en tallerken og spred linsene på dem, legg de grillede vårløkene oppå og dryss med ekstra vårløk.
Tips:
Kan også lages med rå skiver av squash og eple.
Se også: