Tunsalat med agurk, røde kidneybønner, grov sennep og knekkebrød
Lett
4 personer
20 min.
Ingredienser
til 4 personer
1 boks Bonduelle røde nyrebønner (250 g drenert vekt)
2 bokser tunfisk i vann, drenert
1/2 agurk
1 grønt eple
2 ss grov sennep
1 sitron, usprayet
2 ss olivenolje
Salt
Svart pepper
4–8 stk. tynne, avlange knekkebrød eller grillet brød
Dill
2 bokser tunfisk i vann, drenert
1/2 agurk
1 grønt eple
2 ss grov sennep
1 sitron, usprayet
2 ss olivenolje
Salt
Svart pepper
4–8 stk. tynne, avlange knekkebrød eller grillet brød
Dill
Ingredienser til 4 personer
1 boks Bonduelle røde nyrebønner (250 g drenert vekt)
2 bokser tunfisk i vann, drenert
1/2 agurk
1 grønt eple
2 ss grov sennep
1 sitron, usprayet
2 ss olivenolje
Salt
Svart pepper
4–8 stk. tynne, avlange knekkebrød eller grillet brød
Dill
2 bokser tunfisk i vann, drenert
1/2 agurk
1 grønt eple
2 ss grov sennep
1 sitron, usprayet
2 ss olivenolje
Salt
Svart pepper
4–8 stk. tynne, avlange knekkebrød eller grillet brød
Dill
- Trinn 1Skrell agurken, flekk den på langs, skrap ut kjernene og skjær den i skiver.
- Trinn 2Skjær eplet i tynne båter.
- Trinn 3Riv skallet av en sitron på den fine siden av rivjernet og press ut saften.
- Trinn 4Rør sennep sammen med sitronjuice og olivenolje, tilsett salt og pepper for smak.
- Trinn 5Bland det hele forsiktig sammen til en salat, tilsett salt og pepper for smak.
- Trinn 6Anrett salaten på knekkebrød og dryss persille.
Tips:
Kan greit lages med røkt makrell eller annen fisk.
Se også: